-0.7 C
Pristina
Tuesday, November 30, 2021

Ushtria e Kosovës/ Kurti bën të ditur kërkesën e tij ndaj SHBA-ve, fokus ka këtë gjë

Kryetari i Republikanëve të Kosovës, Faton Kurti pas ndarjes së 100 milionë eurove për Ushtrinë e Kosovës, ai kërkoi që urgjentish të rritet numri i ushtarëve deri në 35 mijë.

Ai në një postim në Facebook potencoi se do t’i kërkojë Amerikës që ta armatosë Ushtrinë e Kosovës me armë moderne.

“Numri i ushtarëve të FSK-së duhet të rritet urgjentisht deri 30 – 35 mijë ushtarë dhe të armatosen sipas standardeve të ushtrisë amerikane.
Me Republikanët e Kosovës në qeverinë e ardhshme – ne do t’i kërkojmë aleatit tone, SHBA-ve të armatosë ushtrinë tonë me armatimin më modern dhe të na ndihmojë me financimin e saj”, deklaroi ai.

Postimi i plotë

Shqiptarët nuk i mbrojnë vetëm interesat e veta në Ballkan, por edhe ato të SHBA-ve.

Numri i ushtarëve të FSK-së duhet të rritet urgjentisht deri 30 – 35 mijë ushtarë dhe të armatosen sipas standardeve të ushtrisë amerikane.

Me Republikanët e Kosovës në qeverinë e ardhshme – ne do t’i kërkojmë aleatit tone, SHBA-ve të armatosë ushtrinë tonë me armatimin më modern dhe të na ndihmojë me financimin e saj.

GOD BLESS ALBANIANS AND THE USA!

Lajmet e fundit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...

TE NGJASHME

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...