6.7 C
Pristina
Thursday, December 2, 2021

Shtrenjtohet edhe gruri

Shtrenjtohet edhe gruri.

Ditëve të fundit kosovarët janë përballur me shtrenjtim të disa artikujve bazë e këtij shtrenjtimi nuk i ka shpëtuar as gruri i cili më pas ka shkaktuar edhe shtrenjtimin e bukës. Nga Ministria e Bujqësisë thonë se shtrenjtimi i grurit ka ndodhur për shkak të tregut botëror derisa mullisit dhe Ministria e Tregtisë thonë se ka grurë të mjaftueshëm dhe nuk ka nevojë për panik.

Këtë vit nga korrja e grurit sipas Ministrisë së Bujqësisë Kosova ka mbuluar 67 për qind të nevojave të qytetarëve nga 72 mijë hektarë të mbjell me grurë.

Nga Ministria e Industrisë, Ndërmarrësisë dhe Tregtisë kanë sqaruar se pavarësisht ngritjes së çmimit të grurit, shteti ka rezerva.

Edhe nga Shoqata e Mullisëve të Kosovës thonë se ka grurë të mjaftueshëm nëpër stoqe dhe qytetarët nuk kanë nevojë për frikë.
Por përfaqësuesit e Shoqatës së Mullisëve kanë thënë se shteti duhet t’i lehtësoj masat dhe Çmimet për produktet bazë për bujqit dhe të ketë subvencione më të mëdha në mënyrë që të mund të prodhohet më shumë grurë.

Sipas kësaj shoqate para datës 2 gusht një ton grurë i importuar nga Serbia ka kushtuar 173 euro e 53 cent pa TVSH kurse nga 27 nëntori një ton grurë kushton 259 euro e 40 cent pa TVSH

Lajmet e fundit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...

TE NGJASHME

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...