-7.4 C
Pristina
Tuesday, January 25, 2022

BE me vlerësim të ulët për arsimin në Kosovë

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, duke iu referuar vlerësimit të Komisionit Evropian për cilësinë e dobët të arsimit në Kosovë, thotë se duhet të punohet shumë në këtë drejtim.

Ajo pohoi se të gjitha rekomandimet që janë dhënë do të përfshihen në Planin Strategjik të Arsimit, në periudhën 2022 -2026.

“Më gëzon fakti që ndonëse periudha e qeverisjes sonë është e shkurtër, tashmë janë shënuar edhe në raport për vendin disa zhvillime pozitive në fushën e arsimit. Konkretisht është përmendur si një gjë pozitive përzgjedhja e anëtarëve të Këshillit Shtetëror për Cilësi, rekomandimet e tjera janë pjesë e punës sonë. Planifikimit që tashmë veç i kemi bërë si ministri dhe të njëjtat po adresohen edhe në Planin Strategjik të Arsimit 2022 -2026 dhe po ashtu janë adresuar edhe në planifikimin e buxhetit, i cili do të mundësojë shënimin e hapave pozitiv për vitin e ardhshëm”, deklaroi Nagavci

Lajmet e fundit

Enver Maloku para se të vritej: Kështu na ka mallkuar Bujar Bukoshi – ja dy personat që i ndërprenë lidhjet Ibrahim Rugovës

Më 11 janar, u bënë 23 vite që nga vrasja e Enver Malokut, ish kreut të Qendrës Informative të Kosovës dhe bashkëpunëtor i ish...

“Jam gati të vë dorën në zjarr për këtë” / Nano tregon provat që kanë fundosur Sali Berishën

Shpallja non grata e Sali Berishës nga Departamenti i Shtetit është për analistin Mustafa Nano një vendim i marrë në interes të shqiptarëve. Nano tha...

Përçahen Lladrovct/ Vëllai i Ramizit thotë se s’do ta votojë më PDK-në

Emri Lladrovci, vëllai i kryetarit të Drenasit, Ramiz Lladrovci, ka njoftuar se nuk do të jetë më anëtar i Partisë Demokratike të Kosovës. Madje ai...

“Peshqit e mëdhenj”, ROSU duhet të zbarkojë në rezidencat e të fortëve të politikës

Lëndët e ‘Peshqëve të mëdhenj’ ende kanë mbetur pa u përfunduar. Ato nuk po heton as nga Eulex-i e as nga organet tjera të...

TE NGJASHME

Enver Maloku para se të vritej: Kështu na ka mallkuar Bujar Bukoshi – ja dy personat që i ndërprenë lidhjet Ibrahim Rugovës

Më 11 janar, u bënë 23 vite që nga vrasja e Enver Malokut, ish kreut të Qendrës Informative të Kosovës dhe bashkëpunëtor i ish...

“Jam gati të vë dorën në zjarr për këtë” / Nano tregon provat që kanë fundosur Sali Berishën

Shpallja non grata e Sali Berishës nga Departamenti i Shtetit është për analistin Mustafa Nano një vendim i marrë në interes të shqiptarëve. Nano tha...

Përçahen Lladrovct/ Vëllai i Ramizit thotë se s’do ta votojë më PDK-në

Emri Lladrovci, vëllai i kryetarit të Drenasit, Ramiz Lladrovci, ka njoftuar se nuk do të jetë më anëtar i Partisë Demokratike të Kosovës. Madje ai...

“Peshqit e mëdhenj”, ROSU duhet të zbarkojë në rezidencat e të fortëve të politikës

Lëndët e ‘Peshqëve të mëdhenj’ ende kanë mbetur pa u përfunduar. Ato nuk po heton as nga Eulex-i e as nga organet tjera të...