4.9 C
Pristina
Monday, November 29, 2021

Vendet që do të mbesin pa rrymë nesër

KEDS ka njoftuar lidhur me punimet në rrjet të cilat parashihen të kryhen ditën e nesërme.

Andaj disa vende do të mbeten pa energji-elektrike, raporton OurKosovo.

Njoftimet nga KEDS për punimet në rrjet:

30.09.2021

Punime të domosdoshme për siguri të sistemit

Gjakovë

1.

Nga TS 35/10 kV Gjakova I do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Beci (kodi 80080010) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Bec, Janosh, Lugbunar, Rr.Mark Malota, Novosellë e Epërme, Novosellë e Poshtme, Osek Pashë, Palabardhë, Qerim, Sopot dhe Trakaniq.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive.

2.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Bistazhini (kodi 81000005) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: fshatrat: Bistrazhin, Damjan (një pjesë), Dol, Fshaj (një pjesë), Gërqinë, Kusar, Kushavec (një pjesë), Lipovec, Marmull, Marash, Pjetërshan, Raç (një pjesë), Ramamat, Rrezinë dhe Smaq (një pjesë).

Arsyeja: Pastrimi i trasesë.

Prizren

1.

Nga TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Grupi i Biznesit (kodi 30034009) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Grupi i biznesit.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të tensionit të mesëm.

2.

Nga TS 110/35/10 kV Prizreni 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rahoveci (kodi 30000015) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Grupi i Biznesit.

Arsyeja: Ndërrimi shtyllave të dëmtuara të tensionit të mesëm dhe përforcimi i përçuesve.

Prishtinë

1.

Nga TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lumi Madh-Prugovc (kodi 15019008) prej orës 10:00 deri ne ora 14:00

Vendet: Lumi i Madh, Bregaj-Stanovc, Cakajte-Stanovc, te Shaljanët-Stanofc, te Muhaxherët, Stanovc 1-Prekazet, te Magazina, Raskovë- Bakshi, Vehbi Pllana privat, Burimi Sh.P.K, Hasan Selmani N.P.T Loli, Ismail Isa Hajredinaj”Ismail Hajredinaj”B.I, DETI COM SH.P. K. Xhevdet Zymeri, BP-HOME INVEST SH.P.K Besnik Pllana,Millosheve-Nici petroll, Te Sherifi, Te Bazeni-Halim Thaqi, Amazona, Mulliri Prugovc, Berishët, Plashnik Prugovc, Hamdi Aliu Qendër rekreative sportive afariste, Vehbi Bregaj privat, “Barileva” Sh.P.K, Petrol Oti Sllovenija-Stanovc, Milloshevë te shkolla, Gracë, Hagjaj-Stanovc, Haradinaj-Stanovc, Stanovc-pompa e benzines, Stanovc 2- Prekazët ZPRR 2015.

Arsyeja: Vendosja e përçuesit në linjën e vjetër.

2.

Nga TS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Don Bosko (kodi 10010003) prej orës 10:00 deri në ora 11:00

Vendet: Don Bosko.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

3.

Nga TS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Lesna (kodi 10010006) prej orës 11:00 deri në ora 12:45

Vendet: Rruga Dervish Hima (një pjesë e lagjes Kalabria – banesat e Arabëve)

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

4.

Nga TS 35/10kV Prishtina II do të ndërprehet:

Dalja 10 kV IPKO (kodi 10010012) prej orës 11:00 deri në ora 13:30

Vendet: Ipko.

Arsyeja: Shqyrtimi i mbrojtjes rele.

5.

Nga TS 220/35/10kV Podujeva do të ndërprehet:

NS 35/10kV Koliqi (kodi 140160) dhe NS 35/10kV Batllava (kodi 140150), pa tension mbesin të gjitha daljet 10kV prej orës 00:10 deri në ora 00:40.

Vendet: Grashticë, Radashec, Koliqi, Ballabani dhe Nishevci, Sharban, TS Sharban,TS Alshiqt, TS Halabak, TS Dyzi 1 dhe 2, TS Tërrnavë, TS Vanovcë dhe TS Bellopojë 1,2,3,4 TS Private (Bellopojë), Keqekolle, Prapashticë, Hajkobillë, Dabishevc, Mutivodë dhe Fabrika e Ujit Alpet, Ujësjellësi rajonal “Batllava”, Batllava, Gërdovci, Bellopoja dhe Lluga, Gibovci, Shkolla e Vjetër, Xhamia e Vjetër, Kalatica, Braina, Berveniku, Bllata, Metergovci 1 dhe 2,Orllani, Vikendicat, Te Zahir Pajaziti dhe MAP Burgu i Sigurisë së Lartë, Europlast-Siqevë dhe SH.P.K.-LLC”APOLLONIA” Fabrikë e Tjegullave.

Arsyeja: Mirëmbajtje preventive (Vendosja e izolatorëve k-3)- kthimi i furnizimit me Mazgit.

Pejë

1.

Nga TS 35/10kV Gurrakoci do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Osojan Qendra (kodi 50052003016) prej orës 09:00 deri në ora 12:00

Vendet: Osojan – qendra.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave dhe bartja e përçuesve.

2.

Nga TS 110/10kV Deçani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Barani (kodi 53000002) prej orës 11:00 deri në ora 14:00

Vendet: Berani, Prapaçani, Berliqi, Krushevci i Ri, Rashiqi, Gjocajt, Turjaka e Ulët, Vranoci i Madh, Vranoci i Vogël, Barani i Ulët, Qallapeku, Kusoriqi, Llugagjitë dhe Buqani.

Arsyeja: Ndërrimi i shtyllave të thyera te Nerku, pastrim traseje ndërrimi i izolatorëve.

3.

Nga TS 35/10kV Peja II do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Malaj (kodi 50051006007) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Pepaj (kodi 50051006008) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Koshutan (kodi 50051006009) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Shkrelë (kodi 50051006010) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Dugaivë (kodi 50051006011) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

TS 10/04 kV Koshutan Hajlë (kodi 50051006029) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Vendet: Malaj, Pepaj, Koshutan, Koshutan Hajlë, Shkrelë dhe Dugaivë.

Arsyeja: Pastrimi i linjës 10kV nga vegjetacioni dhe shtrëngimi i përçuesve.

Ferizaj

1.

Nga TS 110/6kV Hani i Elezit do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Glloboçicë (kodi 42000002) prej orës 10:00 deri në ora 14:00

Vendet: Glloboçica, Rezhacë, Gorancë, Hunel, Meliqt, Bravët, Lagje Kollomoqe, Fabrika Suxhukut, Seqishta, Krivenikë, Gurthyesit Gur i bekuar dhe AKRO.

Arsyeja: Kontrollimi trafostacioneve, lëshuesve katodik, pastrimi i trasesë dhe shtrëngimi i përçuesve.

2.

Nga TS 110/35/10kV Lipjani do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Sllovia (kodi 41000003) prej orës 08:30 deri në ora 10:30

Vendet: Dobratin, Gushtericë e Poshtme, Livagjë, Sllovi, Smallush, Çollapek, Gllavicë dhe Marevc.

Arsyeja: Bartja e përçuesve të tensionit të mesëm nga shtylla e vjetër në shtyllë të re.

3.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Rexhep Bislimi 1 (kodi 40000033) prej orës 09:00 deri në ora 10:00

Vendet: Rr. Rexhep Bislimi, rr. Hasan Prishtina, Pylltaria, rr. e Varoshit dhe Kisha Katolike.

Arsyeja: Kalimi i trafos nga dalja 10kV Rexhep Bislimi në Rexhep Bisllimi 1.

4.

Nga TS 110/35/10kV Ferizaj 1 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV Eli-Ab (kodi 40000003207) prej orës 09:00 deri në ora 10:00

Vendet: Eli-Ab-i.

Arsyeja: Kalimi i trafos nga dalja 10kV Rexhep Bislimi në Rexhep Bisllimi 1.

01.10.2021

Punime në projekte investive

Prishtinë

1.

Nga TS 220/10kV Drenas do të ndërprehet:

TS.10/0.4 kV Komoran Kryqi i Madh (kodi: 16100005097) prej orës 09:00 – 17:00

Vendet: Kryqi i Madh Komoran.

Arsyeja: Kyçja e konsumatorëve në rrjetin e ri.

3.

TS 110/10kV Prishtina 6 do të ndërprehet:

TS 10/04 kV TS Faik Konica 2 (kodi: 19100001070) prej orës 09:00 – 17:00

Vendet: Rr. Sejdi Kryeziu.

Arsyeja: Realizimi i kyçjeve shtëpiake.

01.10.2021

Punime nga palët e treta

Gjakovë

1.

Nga TS 110/10(20)kV Gjakova 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Qendra (kodi: 81000002) prej orës 09:00 deri në ora 15:00

Vendet: Rr. Abedin Tërbeshi, rr. Ali Ibra, rr. Ferhat Binishi (një pjesë), rr. Ismail Qemali, rr. Marin Barleti, rr. Mazllum Lakuci, rr. Mbretëresha Teuta, rr.Nënë Tereza, rr. Përmet Vula (një pjesë), rr. Petro Nini Luarasi, rr. Tirana, rr. Skënderbeu (një pjesë), rr. Tefik Çanga dhe rr. Vëllezërit Frashëri.

Arsyeja: Zhvendosja e trafostacionit 10(20)/0.4kV, sipas zgjidhjes teknike.

Gjilan

1.

Nga TS 35/10 kV Gjilan 2 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Frigoriferi (kodi: 60061005) prej orës 09:00 deri në ora 11:00

Vendet: Rr.Vëllezërit Frashëri, rr.Qarkore, një pjesë e lagjes Dheu i Bardh.

Arsyeja: Energjizimi i trafostacionit , sipas pëlqimit elektro-energjetik. /OurKosovo/

Lajmet e fundit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...

TE NGJASHME

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...