6.9 C
Pristina
Monday, November 29, 2021

Ky është kërcënimi i ri i Vulinit

Ministri i Brendshëm i Serbisë, Aleksandar Vulin është marrë sërish me kërcënime në formën e tij pas tensioneve në veri të Kosovës.

Ai sot madje ua ka bërë një vizitë forcave të policisë serbe duke thënë se “”çdo anëtar i Ministrisë së Brendshme është i gatshëm të mbrojë serbët kudo që ata jetojnë, veçanërisht në provincën jugore serbe”, duke iu referuar Kosovës.

“Në Zonën e Sigurisë Tokësore, situata është e qetë dhe plotësisht nën kontroll. Në çdo pjesë të territorit tonë, rendi dhe ligji respektohen dhe ruhet prona dhe siguria personale e çdo qytetari të vendit tonë,” tha ai.

Vulin theksoi edhe një herë se anëtarët e Ministrisë së Punëve të Brendshme, të cilët janë në Zonën e Sigurisë Tokësore, si dhe pjesëtarët e Ushtrisë Serbe, janë të gatshëm të zbatojnë çdo urdhër të Presidentit të Republikës së Serbisë, Aleksandar Vuçiq.

“Dhuna në zonën e Kosovës dhe Metohisë nuk është një opsion dhe dhuna kundër serbëve në zonën e provincës jugore serbe nuk mund të kryhet pa një përgjigje të përshtatshme nga shteti ynë”, kërcënoi Vulin.

Lajmet e fundit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...

TE NGJASHME

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit

Dyshime se Prokurori ndikoi në punësimin e resë së tij në Prokurorinë e Prizrenit. Në një konkurs të hapur nga Prokuroria Themelore në Prizren për...

Gjinia, mosha dhe vendi prej nga vije viktima e fundit nga koronavirusi në Kosovë

Një viktimë është regjistruar në 24 orët e fundit në Kosovë, raporton OurKosovo. Viktima është një grua e moshës 70-79 vjeçare nga Fushë Kosova. Gjatë 24...

Publikohet raporti 24 orësh i rasteve me COVID-19 nga Ministria e Shëndetësisë

1 viktimë dhe 13 raste të reja me COVID-19. Në 24 orët e fundit në Kosovë është regjistruar një viktimë nga COVID-19, raporton OurKosovo. Gjatë kësaj...

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës

Ambasadorja e Britanisë në Beograd flet për aksionet në veri të Kosovës: Dialogu varet vetëm nga palët. Ambasadorja e Britanisë së Madhe në Beograd, Sian...