13.7 C
Pristina
Friday, September 24, 2021

Zvicra “në hall”: Kemi nevojë urgjente për emigrantë, rrogat janë të shkëlqyera

Punë ka, por s’ka profesionistë”. Kjo është shprehja që përdor gjithmonë kreu i qeverisë për të zbutur apo mbuluar papunësinë që ka kapluar vendin.

Të gjithë e dimë si është s ituata e punësimit në vend, ndaj të shumtë janë personat që i janë drejtuar emigrimit për të si guruar të ardhura.

Një nga vendet që është në kr izë për punëtorë është Zvicra, ku qeveria dhe s indikata e fermerëve kanë ndërmarrë fushata për të rregulluar tregun e punës dhe rii nte gri min e r efugjatëve.
Janë rreth 14 ferma që kërkojnë re fugjatë për një vend pune të përkohshme, për të cilën do të paguhen 3200 franga në muaj.Kanë qenë vetëm 6 ferma që kanë mundur të gjejnë punëtorë, ndërsa pjesa tjetër e an uluan ofertën e tyre. Kjo për faktin se nuk gjetën re fugjatë.

Ky projekt ka ende kohë deri në 2022 ndërsa në njoftimin e tij Se kretariati Federal për Mivgracion bën me dije se kjo do t’i ndihmojë az iIkërkuesit dhe r efugjatët që të i ntegrohen më mirë dhe të mësojnë një nga katër gjuhët e vendit.

Lajmet e fundit

Çfarë ndodh nëse Serbia suImon me ushtri?/ Profesori universitar: Ata që frikësohen le të ikin nga Prishtina!

Profesori universitar, Enver Bytyçi ka reaguar lidhur me pretendimet e rreme të Serbisë se forcat policore të Kosovës kanë qëlluar tre serbë. Ai përmendi edhe...

​COVID-19, sërish ngadalësim global i pandemisë

Pandemia COVID-19 është ngadalësuar sërish këtë javë në botë, sipas të dhënave më të fundit. Me 510 000 raste infektimi të regjistruara çdo ditë në...

Foshnjat e lindura në këto data kanë shansin më të mirë për sukses në jetë

Studiuesit e MyHeritage hulumtuan kur 1,000 fitues të çmimeve prestigjioze kishin lindur për të zbuluar ditëlindjet që ka shumë të ngjarë të sjellin sukses,...

Pjesa e trupit që lani të parën në dush zbulon personalitetin tuaj

Shumica e njerëzve e nisin ditën me një dush të ngrohtë. Sidoqoftë, mënyra se si laheni nuk është kurrë e njëjtë. Mund të mos e...

TE NGJASHME

Çfarë ndodh nëse Serbia suImon me ushtri?/ Profesori universitar: Ata që frikësohen le të ikin nga Prishtina!

Profesori universitar, Enver Bytyçi ka reaguar lidhur me pretendimet e rreme të Serbisë se forcat policore të Kosovës kanë qëlluar tre serbë. Ai përmendi edhe...

​COVID-19, sërish ngadalësim global i pandemisë

Pandemia COVID-19 është ngadalësuar sërish këtë javë në botë, sipas të dhënave më të fundit. Me 510 000 raste infektimi të regjistruara çdo ditë në...

Foshnjat e lindura në këto data kanë shansin më të mirë për sukses në jetë

Studiuesit e MyHeritage hulumtuan kur 1,000 fitues të çmimeve prestigjioze kishin lindur për të zbuluar ditëlindjet që ka shumë të ngjarë të sjellin sukses,...

Pjesa e trupit që lani të parën në dush zbulon personalitetin tuaj

Shumica e njerëzve e nisin ditën me një dush të ngrohtë. Sidoqoftë, mënyra se si laheni nuk është kurrë e njëjtë. Mund të mos e...