13.7 C
Pristina
Friday, September 24, 2021

Për një javë gati 14 mijë vendime për izolim

Kryetarja e Këshillit Inspektorial bëri të ditur se Inspektorati Shtetëror Sanitar në Maqedoni ka dhënë 14 gjithsej 13.957 vendime për izolim për këtë javë.

Ajo tha se shkelja janë regjistruar gati në të gjitha inspektoratet. Agjencia për Barna, javën e kaluar ka kryer 12 mbikëqyrje, dhe nuk është konstatuar asnjë parregullsi. Nga shtatë shërbimet inspektoriale, për një javë ka pasur 5.236 mbikëqyrje dhe kontrolle.

“Inspektorati Shtetërore Sanitar kreu 92 mbikëqyrje dhe shqiptoi 17 vendime për shkelje. Javën e kaluar u dhanë gjithsej 13.957 vendime për izolim për personat e sëmurë si dhe personat që kanë pasur kontakt me person të infektuar”, tha Grashkoska, raporton OurKosovo.

AUV ka kryer 220 mbikëqyrje dhe ka dhënë tetë vendime për parregullsi, 15 edukime dhe dy dënime me para, ndërsa Inspektorati Shtetëror për Mjedis Jetësor ka kryer 39 mbikëqyrje.

“Inspektorati për Transport ka bërë 30 mbikëqyrje dhe janë shqiptuar 2 paraqitje. Sa i përket protokolleve shëndetësore, nuk janë vërtetuar kundërvajtje. Inspektorati i Punës gjatë javës së kaluar ka bërë 341 mbikëqyrje në disa subjekte dhe kanë dhënë 16 vendime”, ka shtuar Grashkoska. /OurKosovo/

Lajmet e fundit

Çfarë ndodh nëse Serbia suImon me ushtri?/ Profesori universitar: Ata që frikësohen le të ikin nga Prishtina!

Profesori universitar, Enver Bytyçi ka reaguar lidhur me pretendimet e rreme të Serbisë se forcat policore të Kosovës kanë qëlluar tre serbë. Ai përmendi edhe...

​COVID-19, sërish ngadalësim global i pandemisë

Pandemia COVID-19 është ngadalësuar sërish këtë javë në botë, sipas të dhënave më të fundit. Me 510 000 raste infektimi të regjistruara çdo ditë në...

Foshnjat e lindura në këto data kanë shansin më të mirë për sukses në jetë

Studiuesit e MyHeritage hulumtuan kur 1,000 fitues të çmimeve prestigjioze kishin lindur për të zbuluar ditëlindjet që ka shumë të ngjarë të sjellin sukses,...

Pjesa e trupit që lani të parën në dush zbulon personalitetin tuaj

Shumica e njerëzve e nisin ditën me një dush të ngrohtë. Sidoqoftë, mënyra se si laheni nuk është kurrë e njëjtë. Mund të mos e...

TE NGJASHME

Çfarë ndodh nëse Serbia suImon me ushtri?/ Profesori universitar: Ata që frikësohen le të ikin nga Prishtina!

Profesori universitar, Enver Bytyçi ka reaguar lidhur me pretendimet e rreme të Serbisë se forcat policore të Kosovës kanë qëlluar tre serbë. Ai përmendi edhe...

​COVID-19, sërish ngadalësim global i pandemisë

Pandemia COVID-19 është ngadalësuar sërish këtë javë në botë, sipas të dhënave më të fundit. Me 510 000 raste infektimi të regjistruara çdo ditë në...

Foshnjat e lindura në këto data kanë shansin më të mirë për sukses në jetë

Studiuesit e MyHeritage hulumtuan kur 1,000 fitues të çmimeve prestigjioze kishin lindur për të zbuluar ditëlindjet që ka shumë të ngjarë të sjellin sukses,...

Pjesa e trupit që lani të parën në dush zbulon personalitetin tuaj

Shumica e njerëzve e nisin ditën me një dush të ngrohtë. Sidoqoftë, mënyra se si laheni nuk është kurrë e njëjtë. Mund të mos e...